IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Range Rover подготвя още по-мощни версии на своите модели

Новите коли ще бъдат обозначени с буквите "RS", като първи на опашката е компактният Evoque

10:59 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Land Rover</em></p>

Снимка: Land Rover

Британският производител Land Rover готви нови модификации на 3 от моделите си, пише специализираното издание Autocar. Новите версии ще получат добавка RS към имената си и ще разполагат с по-мощни двигатели, които ще предлагат впечатляващи технически характеристики, съобщават още от списанието.

Първият от тях ще се появи най-късно до края на година, като това ще бъде модификация на Range Rover Evoque. След него ще излезе Range Rover Sport RS, който наскоро бе заснет по време на тестове на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”. Трета на пазара ще бъде пусната RS версията на Range Rover.


За създаването на новите модификации, инженерите на английския производител ще заложат на стандартната рецепта. Те ще използват най-мощните версии на трите модела, чиято производителност ще бъде увеличена с щателна намеса в управляващия софтуер на електронните им блокове. Промените ще засегнат също така окачването, спирачната система, както и някои елементи от интериора.

В момента V8 моторът при най-мощните Range Rover и Range Rover Sport развива 510 к.с. Компанията обаче разполага със същата версия на двигателя, която предлага 540 к.с. и се поставя на спортните коли от марката Jaguar. Именно тази модификация ще се окаже под капака на Range Rover RS и Range Rover Sport RS.

Според инженерите с новия агрегат автомобилът ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, докато сега Range Rover Sport се нуждае от 5,3 секунди, за да стори същото. Що се касае до версията Evoque RS, тя ще разчита на същия 2,0-литров турбо мотор, който сега има 240 к.с. След намесата на специалистите от компания се очаква той да развива 300 к.с.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още