IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar иска да се отърве от лакомите двигатели

Компанията обмисля заместители на големите V8 мотори

18:13 | 23.08.13 г.
<p>
	<i>Снимка: Reuters</i></p>

Снимка: Reuters

Jaguar има намерение да се откаже от V8 двигателите заради постоянно затягащите се ограничения за средния разход на гориво и нивата на вредните емисии, изпускани в атмосферата, пише Drive.  

В интервю за австралийското издание шефът на маркетинговия отдел на компанията коментира, че "не сме женени за V8 двигателите и можем да оцелеем и без тях".
 
Засега конкретни планове за свалянето на V8 моторите от производство няма, тъй като Jaguar изчаква появяването на подходяща технология, която ще комбинира сходно поведение с по-нисък разход на гориво.
 
По всичко личи, че компанията ще вземе предвид наученото от хибридния концепт C-X75 (на снимката), опитвайки се да го адаптира за серийно производство. Припомняме, че радикалният прототип дебютира с нестандартна хибридна система, комбинираща четири електрически двигателя и газова турбина, която работи като генератор. В последствие компанията обнови концепцията си с 1.6-литров бензинов двигател и два електромотора.
 
Другият, по-вероятен подход, ще бъде използването на турбини и механични компресори, които да увеличат мощността на по-компактните двигатели.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още