IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes произведе 10-милионния C-Class

2,3 млн. от общите продажби са за настоящото поколение на колата

13:38 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Най-новото поколение C-Class. Снимка: Mercedes </em></p>

Най-новото поколение C-Class. Снимка: Mercedes

Германската автомобилна марка Mercedes-Benz произведе 10-милионния представител на C-Class, съобщават от компанията-майка Daimler, като уточняват, че 2,3 млн. от автомобилите са от последното поколение на модела.

Името C-Class се появява в моделната гама на Mercedes през 1993 година, с премиерата на генерацията W202. Германците обаче калкулират и продажбите на предшественика на C-Class - Mercedes 190 (W201), който се продава на пазара между 1982 и 1993 г. От него са реализирани почти 1,9 млн. екземпляра.

Като най-успешно поколение обаче се спряга последното - W204, което се появи през 2007 година. Този модел е реализиран в цели 2,3 млн. бройки, като е наличен във версии седан, комби и купе.

Именно версията купе е лидер по продажби на почти всички пазари, като е най-търсена в САЩ, Германия и Китай, сочи информацията. Седанът C-Class е най-популярен в страни като САЩ, Южна Африка, Бразилия, Русия, Индия и Китай, докато модификацията комби е най-търсена в Европа. Бизнес клиентите пък залагат най-често на C 220 CDI Estate, тъй като предлага отличен разход на гориво и огромно пространство за багаж, уточняват от Mercedes. 

"Mercedes C-Class е синоним на световен успех. Продадени са над 10 милиона автомобила от този модел. Историята му стартира като "Baby Benz", а днес е един от най-популярните модели в премиум сегмента", заяви д-р Йоахим Шмид, изпълнителен вицепрезидент по продажби и маркетинг в Mercedes-Benz Cars.

Компанията планира да продължи успешното съществуване на Mercedes C-Class, като представи следващото му поколение. Това трябва да се случи още догодина по време на някое от големите световни изложения. Въпросното ново поколение, което ще бъде четвърто, ще бъде първият C-Class, който ще се произвежда на четири континента - Европа (Германия), Африка (Южна Африка), Азия (Китай) и Северна Америка (САЩ).

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още