IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетните модели изместват електромобилите като приоритет за Renault

Dacia ще се превърне в най-важната марка за френския производител, убеден е Карлос Госн

13:20 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бюджетните модели изместват електромобилите като приоритет за Renault

Renault-Nissan няма да успее да изпълни поставената си цел – през 2016 г., да продава на пазарите по 1.5 млн. електрически автомобила и затова трябва да насочи усилията си в друга посока, обясни главният изпълнителен директор на алианса Карлос Госн.

Пред агенция Bloomberg Госн бе категоричен, че очаква голям ръст на продажбите в сегмента на „бюджетните” автомобили, най-вече на развиващите се пазари. Затова за Renault в най-важна се превръща марката Dacia, която ще помогне на френския производител да намали зависимостта си от намаляващото търсене на автомобили от средния ценови сегмент в Европа.

„Ако има един сегмент от пазара, който го очаква огромен ръст на продажбите, това са именно бюджетните автомобили – убеден е Госн. – Той ще расте най-вече на развиващите се пазари и в южните региони на Европа, които са ориентирани към по-ниски цени. Dacia се ползва с голям успех и ще продължи да увеличава продажбите си”.

През миналата година Renault и Nissan успяха да продадат в цял свят едва 68 000 електромобила. Тяхното популяризиране е възпрепятствано от недоверието на клиентите към ограничения пробег и дългото зареждане на батериите. Затова и Госн е на мнение, че алиансът няма да може скоро да постигне поставената си цел за този пазарен сегмент.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още