IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Trabant с пернишка регистрация има 220 к.с.

Машината на тунинг-ателието Kokonja разчита на двигател от Fiat Coupe

16:49 | 25.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Ventix / YouTube</em></p>

Снимка: Ventix / YouTube

Времето на народния автомобил от ГДР - Trabant, отдавна отмина, но той все още има много фенове. Изданието Autoevolution разкрива поредния проект за тунинговане на легендарния автомобил. Интересното е, че той е дело на българско ателие, носещо забавното име Kokonja.

Проектът на българите носи името Trabant RS, като разчита на двигател от Fiat Coupe с мощност 220 к.с. А това е с около 10 пъти повече от първото поколение на модела. То се оборудва с двигател с обем 0.5 литра и мощност 18 к.с., като малко по-късно той "нараства" до 0.6 литра и 26 к.с.

Не се уточнява обаче колко по-тежък е "българския" Trabant. Заводската версия на машината тежи само 600 кг., като според информация дори намесата на хората от Kokonja едва ли е увеличила значително това тегло. В същото време обаче автомобилът може да се похвали с впечатляващо съотношение "маса-мощност".

Полученият Trabant RS е оборудван със спирачна система Brembo и спортно окачване. Доработен е и външният вид на автомобила - той е боядисан в ярко синьо и е оборудван с големи джанти. В салона, който е изцяло променен, има кожа и алкантара.

Не се съобщава колко време и средства е погълнал този проект. Не е ясно и за кой е правен той. От видеото обаче се вижда пернишки регистрационен номер.

Още снимки и видео на Trabant RS вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още