IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Tata Motors се покачи със 71%

Продажбите на луксозните предложения нараснаха с най-бърз темп за последната година, стимулирани от търсенето на моделите на Jaguar

11:47 | 11.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Tata Motors се покачи със 71%

Печалбата на най-големия индийски автомобилен производител – Tata Motors Ltd, надхвърли пазарните прогнози след силно представяне на модела Jaguar Land Rover (JLR).

Нетната печалба на компанията за второто фискално тримесечие се покачи със 71% до 35,4 млрд. рупии (564 млн. щатски долара). Резултатът изненада приятно анкетираните 28 водещи експерти, които предвиждаха растеж от 66% до 507 млн. долара.

Продажбите на дребно на луксозните предложения на Tata Motors нараснаха с най-бърз темп в последните четири тримесечия, стимулирани от търсенето на моделите на Jaguar, в това число и кабриолета F-Type.

През последните месеци автомобилният производител започна продажбите на спортното си бижу Range Rover Sport в някои от ключовите световни пазари, включително Великобритания и Китай. Планът на компанията е да въведе поетапно модела в по-широк кръг от страни.

"JLR очевидно е изключително успешен в момента и е странно, че е собственост на фирма, която е в състояние на структурен спад", заяви Макс Уорбъртън, анализатор в Sanford C. Bernstein в Сингапур. "JLR генерира най-добрия познат досега паричен поток. Това ще промени изцяло пазара", посочи още експертът.

Продажбите на компанията нараснаха с 30% до 557 млрд. рупии, надвишавайки консенсусните очаквания за ръст до 536,6 млрд. рупии.

Въпреки добрия резултат пазарната капитализация на Tata Motors отстъпи с 1,28% по време на сесията в понеделник в Мумбай. Акциите на дружеството поскъпват с близо 23 на сто от началото на годината в сравнение със средния ръст от 6,4%, който записва бенчмарка S&P BSE Sensex.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още