IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla подготвя и пикап

Електрическият товарен автомобил ще бъде от категорията на бестселъра Ford F150

12:31 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Прототипът Model X. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Прототипът Model X. Снимка: Ройтерс

Елон Мъск - основател, шеф и основен акционер на Tesla Motors, не веднъж е заявявал, че компанията му ще се превърне в основен играч в автомобилната индустрия. Сега роденият в Южна Африка предприемач разкри подробности за това как ще осъществи своя план.

В интервю за CNN Money Елон Мъск съобщи, че през следващите няколко години Tesla Motors ще пусне на пазара поне три нови модела. Единственият към момента модел на компанията -  Model S, ще бъде подкрепен още през следващата година от кросовъра Model X, а след него ще се появи и конкурент на BMW 3-Series. По-любопитното е, че следващото попълнение в гамата ще бъде пикап.

Също като останалите модели на компанията пикапът ще се задвижва изцяло на електричество. Той ще бъде от категорията на бестселъра Ford F150.

"Ако целта ви е да накарате хората да карат електрически коли, то трябва да се съобразите с това, което се търси на пазара. Ford F150 е най-продаваната кола в САЩ. Щом клиентите търсят такъв автомобил, ние трябва да им го предложим", заяви Мъск пред CNN Money.

Въпросният пикап ще бъде готов за пазарната си премиера след около 5 години. Преди него трябва да видим още няколко любопитни предложения от Tesla - компактен хечбек, безпилотен автомобил, както и споменатите горе Model X и луксозен седан.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още