IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW готви отговор на голямата S-Class

Баварците ще пуснат версия XXL на 7-Series

08:44 | 11.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	BMW 750Li. <em>Снимка: BMW</em></p>

BMW 750Li. Снимка: BMW

Следващото поколение на BMW 7-Series, което ще се появи догодина, ще излезе на пазара с две версии на междуосието, съобщава изданието WorldCarFans. Освен модификацията Long, която се предлага и при настоящата генерация на модела, баварците ще предложат и още по-голям седан – XXL, който ще трябва да се конкурира на дължина с най-луксозната версия на Mercedes-Bez S-Class.

Засега няма официално потвърждение от страна на баварския концерн, но според експерти подобно решение е напълно логично. Очаква се най-дългата 7-Series да разчита на туин-турбо V12 мотор, но не е изключено BMW да я предложи и в хибридна модификация. Трансмисията ще задвижва единствено задните колела.

Със сигурност тази версия на лимузината ще бъде достъпна и в бронираната си модификация Security, като това означава, че моделът ще се лиши от олекотените си покрив, капак на двигателя и капак на багажника.

Освен с удължената версия на Mercedes Benz S-Class, която предстои да излезе и която всъщност ще представлява наследник на Maybach 57, бъдещото BMW 7-Series XXL ще трябва да се пребори на пазара и с Rolls-Royce Ghost, чиято дължина в момента е 5.4 м. За сравнение настоящото BMW 750Li е дълго 5.2 м.

Що се касае до стандартния седан BMW 7-Series, той се разработва в момента под вътрешнокорпоративното име G11. Той ще бъде на нова платформа, която ще му позволи да свали около 200 кг от теглото си. Флагманът на баварците ще продължи да се предлага с 6 и 8-цилиндрови турбо-мотори, но се предвижда и версия с форсирана турбо-четворка, която ще работи съвместно с електромотор.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още