IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW Group ще пусне 11 модела с предно предаване

Още догодина ще се появи серийната версия на Active Tourer

15:06 | 15.12.13 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Active Tourer Concept.<em> Снимка: BMW </em></p>

Active Tourer Concept. Снимка: BMW

Новото поколение на хечбека Mini е първият от общо 11 модела, които BMW Group ще изгради на новата си платформа за автомобили с предно предаване UKL1. Това става ясно от интервю на Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW, пред изданието AutoExpress.

Първият автомобил с марка BMW, който ще разчита на задвижване към предните колела, ще бъде серийната версия на Active Tourer concept, сподели Робъртсън. Моделът ще бъде представен на някое от големите автомобилни изложения през 2014 година, като ще бъде и първият, който ще получи двигател с три цилиндъра.

Що се отнася до дизайна на бъдещото MPV, той ще бъде почти аналогичен с този, който представи концепцията Active Tourer. "Вече видяхте концепцията, серийният модел ще бъде много сходен", сподели Иън Робъртсън, като допълни, че BMW има богат опит в производството на компактни модели. Компанията реализира по 300 000 екземпляра годишно от моделите на Mini, а продажбите на 1-Series достигат 200 000 бройки на година.

Голяма част от бъдещите коли с предно предаване ще носят емблемата на британската марка Mini, собственост на BMW Group. Сред тях са обичайните хечбеци и заместниците на версиите Cabriolet, Clubman, Countryman и Paceman. Ще се появят обаче и напълно нови модели, сред които конкурент на Mazda MX-5, MPV и дори седан, който обаче най-вероятно ще се предлага единствено в Китай.

При моделите на марката BMW, новата платформа за автомобили с предно предаване UKL1 ще получат 2-Series Active Tourer във версии с 5 и 7 места, както и малък SUV, който ще бъде позициониран под Х1 и ще се конкурира с бъдещото Audi Q1. Възможно да се появи и още един компактен модел, който да се съревновава за клиенти с Audi A1.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още