IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото Volvo XC90 ще бъде снабдено с електронен "мозък"

Машината ще разполага и с първата система за безпилотно паркиране

16:05 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volvo</em></p>

Снимка: Volvo

Новото поколение на модела Volvo XC90 ще зарадва бъдещите клиенти с впечатляващ избор от спомагателни електронни технологии, похвалиха се от компанията. Сред тях са система за откриване на пешеходци и големи животни, както и първата в света безпилотна система за паркиране, при която дори не е нужно шофьорът да бъде в автомобила.

Бъдещата генерация Volvo XC90 ще стане първия модел на шведския производител, създаден на новата платформа SPA. Благодарение на нея всъдеходът ще бъде по-лек, по-умен и по-безопасен от своя предшественик. В конструкцията на машината ще бъдат използвани високоякостна стомана и алуминий, което освен че ще намали теглото, ще направи колата по-здрава.

Моделът ще получи напълно нов комплекс от електроника, който ще разполага с най-съвременните разработки в областта на обработката на данни. Във Volvo ще използват най-модерните сензори и камери, а също така ще снабдят XC90 с "мозък", който да анализира постъпващата информация. И съответно да направи кросовъра по-умен.

Както стана ясно, Volvo XC90 ще разчита на система за откриване на пешеходци и големи животни в тъмнината, като колата не само ще предупреждава водача си за тях, но и сама ще предприема спиране, ако това се налага.

Всъдеходът ще има адаптивен круз-контрол, който ще бъде свързан с кормилното управление. Така машината не само ще може да поддържа дистанция зад автомобила пред нея, но и при нужда ще може да го заобикаля.

Новото поколение на Volvo XC90 ще бъде показано от създателите му на някое от големите изложения през 2014 г.

Още за новото Volvo XC90 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още