IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тази година ще видим новите BMW X5 M и X6 M

Двете модификации ще получат един и същ мотор с мощност над 560 к.с.

16:40 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Новото BMW X5 вече получи допълнителен пакет от M Performance</em></p>

Новото BMW X5 вече получи допълнителен пакет от M Performance

BMW ще представи до края на текущата година двата си „горещи” кросовъра - X5 M и X6 M, твърди британското издание Autocar, което се позовава на свои източници от баварския производител.

Според информацията по време на автомобилното изложение в Женева през март ще се състои премиерата на новото поколение на кросовъра X6. За него се знае, че ще има сходни с предшественика си габарити – дължина от4877 мм, широчина – 1983 мм и височина 1690 мм.

Двигателите на второто поколение на X6 ще бъдат бензинови и дизелови, но ще има и хибридна версия, демонстрирана на концепта X5 eDrive.

По-късно през годината ще се появи и „напомпаната” версия X6 M, която ще излезе едновременно с X5 M. И двата кросовъра ще разчитат на 4,4-литров V8 турбо-мотор, чиято мощност ще надмине 560 к.с., а максималният въртящ момент ще е около 700 Нм.

Машините ще разчитат на автоматична скоростна кутия, като ще ускоряват от 0 до 100 км/ч за около 4,5 секунди. А максималната им скорост ще бъде ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още