IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото комби на Subaru стартира от 25 400 долара

По-мощната модификация на Levorg ще струва с 8000 долара отгоре

12:39 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Subaru</em></p>

Снимка: Subaru

Компанията Subaru публикува официални снимки на своето ново спортно комби от клас „С” - Levorg, за което вече се приемат поръчки от дилърите на марката в Япония и САЩ.

Ясни са и цените на модела, чийто първи прототип бе показан по време на изложението в Токио в края на миналата година. По-слабата от двете версии – с мощност от 170 к.с., е оценена на 25 400 долара, докато по-мощната, която развива 300 к.с, ще струва на клиентите на марката 33 900 долара.

Двете модификации са оборудвани с вариаторна скоростна кутия. Двигателите са тип „боксер” с 4 цилиндъра, директно впръскване на горивото и турбо система. По-малкият от двата е с обем 1.6 литра (DIT), при който въртящият момент е 250 Нм. По-големият е 2.0-литров с въртящ момент 400 Нм. Именно той ще се поставя и на бъдещия спортен седан Subaru WRX STi.

И двете версии разчитат на фирмената система за задвижване на четирите колела. Освен това те разполагат с комплекса за активна безопасност Eye Sight от ново поколение, в чиято основа са две цветни видеокамери. Благодарение на тях активният круз-контрол се превръща в „автопилот” при движение в извънградски условия. Системата на Subaru е подобна на тази, която се използва и при новия Merceds-Benz S-Class.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още