IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загина ръководител на Tata Motors

Карл Слим е паднал от висок етаж на хотел в Бангкок, вероятно става дума за самоубийство

10:15 | 27.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Полицията в Тайланд разследва смъртта на изпълнителния директор на Tata Motors Карл Слим, който управляваше всички подразделения на индийския производител, с изключение на Jaguar Land Rover. 51-годишният англичанин е паднал от висок етаж на хотел в Банкгок, като в стаята му е намерено писмо. От полицията не съобщават съдържанието му, но най-вероятно става дума за самоубийство.

Карл Слим е бил в Тайланд, за да участва в заседание на Съвета на директорите на местното подразделение на Tata Motors, съобщава агенция Bloomberg. Той започна работа в компанията през 2012 г., след като изкара 17 години в General Motors. Британецът отговаряше за бизнес делата на Tata в Индия, като задачата му бе да увеличи продажбите на най-евтиния автомобил на планетата – Nano.

Другият управляващ директор на Tata Motors е Ралф Спент, който оглавява по-голямото като размери и съответно с по-големи приходи подразделение на индийския производител – Jaguar Land Rover. Британската компания бе закупена от Ford през 2008 г. срещу 2 млрд. долара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още