IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Datsun се завърна на пазара

Цените на модела в Индия стартират от 5100 долара

13:17 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Госн позира с първия модел на възродения Datsun.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Госн позира с първия модел на възродения Datsun. Снимка: Ройтерс

Стартираха продажбите на първите автомобили от възродената марка Datsun и така вече са ясни цените, на които моделът се продава в Индия. Първите собственици на модела GO получиха колите си, чиято цена стартира от 5100 долара, съобщава Wall Street Journal.

По този начин шефът на Nissan Карлос Госн изпълни обещанието си, че Datsun ще се предлага на цени до 6000 долара. Срещу тази сума се продава версията на GO с най-високо ниво на оборудване.

Индийският Datsun разполага с 1,2-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра и мощност 68 к.с., който работи съвместно с 5-степенна механична скоростна кутия. От компанията производител твърдят, че разходът на гориво при хечбека GO не превишава 5 л/100 км.

На 4 април ще бъде показан и първият Datsun, създаден за пазара в Русия. В неговата основа е платформата на модела Lada Kalina. Автомобилът ще се произвежда в заводите на АвтоВАЗ, но неговият дизайн е създаден в Япония. В най-високото ниво на оборудване са включени климатик, електрически прозорци, две въздушни възглавници и ABS. Цената за Русия обаче ще бъде по-висока – около 9500 долара.

Още за марката Datsun четете в Automedia.bg

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още