IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot анонсира новите 3-цилиндрови мотори

Двигателите от семейството PureTech заменят сегашните 1,6-литрови

09:29 | 24.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Peugeot</em></p>

Снимка: Peugeot

Peugeot анонсира новата си линия 3-цилиндрови двигатели PureTech, които ще заменят старите 1,6-литрови атмосферни агрегати с 4 цилиндъра. Моторите са разработени напълно самостоятелно от френската компания, като сред тях има както такива с турбо, така и без, съобщава изданието Automobille.

Двигателите ще дебютират на пазара в края на месеца, като първоначално ще бъдат налични за моделите 308 и 308 SW. След това ще се появят на новото 108, на 208 и на кросовъра 2008. Мощността на 1- и 1,2-литровите мотори варира от 69 до 130 к.с., което е постигнато с усъвършенстване на системата за впръскване на горивото и модифициране на турбините.

Новите мотори са с до 18% по-икономични от тези, които заменят, но главната задача пред инженерите на Peugeot е била не само да намалят разхода, но и да увеличат мощността. От компанията са категорични, че не са били правени никакви компромиси, а агрегатите, въпреки малкия си обем, превъзхождат по производителност старите двигатели.

Най-много надежди в тази насока се възлагат на новия 1,2-литров e-THP, който се предлага в два варианта на мощност - 110 и 130 к.с. По-мощната версия на агрегата, поставен на модела 308, наскоро регистрира разход на гориво от само 2,8 л/100 км.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още