IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи снимки на най-евтината Dacia

Моделът е изграден на базата на старото Renault Twingo

15:25 | 28.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<div>
	<em>Снимка: Autoexpress</em></div>
Снимка: Autoexpress

Британското издание Autoexpress публикува първите снимки на новия евтин модел на Dacia, който е изграден на базата на предишното поколение Renault Twingo. Цената на хечбека в Европа ще стартира от 5000 евро.

В момента най-евтиният автомобил на румънския производител е Sandero, чиито цени започват от 6500 евро. Той също е конструиран с технологии на Renault, като е базиран на Clio III.

Засега няма много подробности за автомобила на Dacia. Очаква се той да се предлага с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 0,9 литра и мощност от 90 к.с., както и с дизелов агрегат, развиващ 75 к.с.

В стандартното оборудване на машината са включени фронтални въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS и ESP. Електрическото управление на прозорците, централното заключване и летите джанти обаче ще се доплащат. Моделът трябва да се появи на пазара в края на следващата година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още