IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover направи "невидим" преден капак

Новаторската технология ще дебютира с новия Discovery

13:18 | 09.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Land Rover</em></p>

Снимка: Land Rover

На предстоящото през април автомобилно изложение в Ню Йорк компанията Land Rover ще представи новаторска технология, позволяваща на водача да вижда през предния капак на колата. Системата ще дебютира с новия Discovery, който трябва да излезе на пазарите догодина.

От британската марка подчертават, че това е първата подобна технология. И че тя изкачва на ново ниво системите за подпомагане на водача. Въпросната система е изключително удобна при преминаване през тежки терени, особено когато се изкачва голям наклон. В тези случаи водачът ще може да вижда буквално през предния капак и така да контролира по-добре посоката си на движение.

Въпросната технология работи с няколко камери, разположени в предната част на автомобила. Те предават картина на хед-ъп дисплея в колата, който я прожектира директно на предното стъкло. Изображението е напаснато така, че предният капак става напълно невидим. Дисплеят прожектира и познатите данни като скорост на движение, позиция на колелата, ъгъл на наклон и др.

Така нареченият "Прозрачен преден капак" ще бъде представен на концептуалната версия на новото поколение Discovery, носеща името Discovery Vision Concept. Серийният модел, който трябва да се появи догодина, ще може да се оборудва с новаторската технология.

Как работи технологията вижте във видеото на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още