IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla Model X ще бъде насочена към дамите

Електрическият кросовър ще се предлага в 3 различни версии

14:43 | 06.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Tesla Motors</p>

Снимка: Tesla Motors

Серийният кросовър на компанията Telsa Motors, който трябва да се появи през втората четвърт на 2015 г., ще бъде насочен към клиентите от женски пол, а не към мъжете. Това заяви на среща с акционерите главният изпълнителен директор на компанията производител Елън Мъск.

„При разработката на Model X ние определено ще обърнем повече внимание на женските предпочитания. Вероятно Model S се получи твърде ориентиран към мъжкия пол, затова се надявам, че при новия ни модел ще поправим това“, обясни Мъск, цитиран от Аutoblog.

Топ мениджърът допълни, че серийната версия на кросовъра ще изглежда далеч по-добре от прототипа, показан през 2012 г. Основният проблем, бавещ пускането на модела в серия, е оптимизацията на отварящите се нагоре задни врати. Те са тип „крила на чайка“, но се отварят в по-ограничено пространство.

Освен с нестандартните врати кросовърът се отличава с трети ред седалки и две отделения на багажника. Серийният Model X ще се предлага в три версии – с един електромотор и задно предаване, с два електрически двигателя и задвижване към четирите колела, както и спортна S-версия.

Модификациите ще разчитат на комплект акумулатори с капацитет между 60 и 85 кВт/ч, които позволяват преминаване съответно на 370 и 460 км с едно зареждане. Очаква се цените на Model Х да бъдат между 50 000 и 60 000 долара, а версията S да струва около 90 000 долара.

Още за Tesla Model X вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още