IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корейско спортно купе излиза на пазара в Европа

Автомобилът е напълно електрически и ще се предлага на цени от 200 000 евро

16:20 | 12.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Oullim Motors</em></p>

Снимка: Oullim Motors

Слабо известната извън пределите на Корея компания Oullim Motors, която от години предлага спортния модел Spirra, има намерение да стъпи и на пазара в Европа, съобщава WorldCarFans.

Характеристиките на модела засега се държат в тайна, но се знае, че той ще разполага със задвижване на 4-те колела и електромотор. Производителят гарантира, че екологичното купе като динамика няма да отстъпва на стандартната Spirra, която в най-мощната си версия се задвижва от бензинов мотор с мощност 500 к.с.

Електрическият съперник на Ferrari California, както определят модела, ще бъде представен на публиката в Европа на международното изложение в Женева догодина. Ориентировъчната цената на купето Spirra ще бъде около 200 000 евро, предполагат от WorldCarFans.

В Корея моделът Spirra дебютира още през 2005 г., а две години по-късно претърпя и фейслифт. Автомобилът се сглобява на ръка и се предлага със 2,7-литров бензинов мотор, производство на Hyundai. Двигателят е достъпен в 4 варианта на мощност – 175, 330, 420 и 500 к.с.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още