IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американци правят ретро автомобил на бъдещето

Моделът Helios ще използва платформата на бъдещия Tesla Model X

15:55 | 05.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Icon</p>

Снимка: Icon

Американската компания Icon анонсира плановете си за създаване на ретро автомобил, в чиято основа ще бъде платформата на все още неизлезлия на пазара кросовър Tesla Model X. Именно от него машината ще получи и електрическия задвижващ агрегат, съобщава Jalopnik.

Ретро машината на Icon ще се казва Helios – в чест на древногръцкия бог на слънцето Хелиос. Дизайнът на модела е вдъхновен от автомобилите от 30-те години на миналия век, а също така и от самолетите, проектирани от милиардера Хауърд Хюз след Първата световна война.

Основателят на компанията Джонатан Уърд смята, че в Helios ще могат да се съберат до 5 души. Каросерията на автомобила ще бъде направена от полиран алуминий с кожени елементи по капака на двигателя.

Продажбите на Tesla Model X ще стартират в началото на 2015 г. Кросовърът ще получи два електромотора – по един за всяка ос, като ще се предлага с акумулатори с капацитет 60 или 85 кВт/ч. При първия вариант с едно зареждане ще може да се изминат 368 км, а при втория – 480 км. Очаква се Helios да има аналогични характеристики.

Още изображения вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още