IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трети фалстарт за Model X на Tesla

Премиерата на модела бе отложена за средата на 2015 г.

18:02 | 07.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tesla Motors</em></p>

Снимка: Tesla Motors

За трети път пазарният дебют на електрическия кросовър на Tesla Motors се отлага, става ясно от официално съобщение на базираната в Калифорния американска компания.

Model X трябваше да започне да се продава в началото на 2015 година, но премиерата ще бъде отложена за третото тримесечие на същата година. Причините са свързани със забавеното преустройство за производството на модела в завода във Фримонт, Калифорния, както и с необходимостта да бъдат проведени допълни тестове на новия модел.

Към момента инженерите на Tesla са готови със силовия агрегат на Model X, но останалите компоненти изискват още време, за да бъдат напълно готови за серийно производство, сочи информацията.

Кросовърът, който ще бъде второто предложение в настоящата гама на производителя, трябваше да се появи на пазара още през 2013 година. След това премиерата му бе отложена за края на тази година, тъй като Tesla Motors обяви, че се фокусира върху предсрочното изплащане на кредита от 465 млн. долара към Министерството на енергетиката на САЩ. Последното отлагане бе за началото на следващата година.

Очаква се серийният модел да бъде много близък до концепцията на снимките. Той трябва да запази отварящите се вертикално врати и да бъде наличен в три версии - с един електромотор и задно предаване, с два електрически двигателя и задвижване към четирите колела, както и спортна S-версия.

Модификациите ще разчитат на комплект акумулатори с капацитет между 60 и 85 кВт/ч, които позволяват преминаване съответно на 370 и 460 км с едно зареждане. Очаква се цените на Model Х да бъдат между 50 000 и 60 000 долара, а версия S да струва около 90 000 долара.

Още за Model X вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още