IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният инженер на BMW M GmbH премина в Hyundai

Алберт Бирман ще отговаря за спортните модели на корейския производител

16:45 | 23.12.14 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bmwblog</em></p>

Снимка: Bmwblog

Корейският автомобилен производител Hyundai Motor Group нае главния конструктор на подразделението BMW M GmbH Алберт Бирман. Инженерът, който работи за баварците повече от 30 години, е назначен за  изпълнителен вицепрезидент и ще отговаря за разработката и изпитанията на спортните автомобили на Hyundai и Kia.

Бирман ще работи в главния център за изследвания и нови разработки на Hyundai Group, разположен в южнокорейския град Намян. 57-годишният инженер ще се заеме с разработката както на нови спортни модели, така и на специалните модификации на Hyundai, които ще бъдат пуснати на пазара под суббранда N.

„С помощта на опитен специалист като Бирман нашата компания се надява да създаде модели, които да притежават най-добрата управляемост и пътни характеристики сред всички подобни автомобили, предлагани на пазара“, се казва в официалното съобщение на Hyundai Motor Group.

Бирман започва работа в BMW през 1983 г. Сред неговите разработки са последните поколения на M3, M4, M5 и М6. Освен това под ръководството на германския инженер баварската компания създаде цяла линия автомобили M Performance.

В Hyundai възнамеряват да обърнат сериозно внимание на спортните модели, като първият от тях ще бъде компактно купе в стила на Audi TT. До 2017 г. корейците предвиждат пускането на пазара на общо 22 нови машини, сред които ще има и среден като размери кросовър.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още