IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz показа най-достъпната версия на C-Class

Новият C160 е оборудван с 1,6-литров двигател

14:32 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>C-Class Estate. Снимка: Mercedes-Benz </em></p>

C-Class Estate. Снимка: Mercedes-Benz

Нова базова версия на последното поколение C-Class пусна на пазара германската компания Mercedes-Benz. Моделът носи инициалите C160 и представлява най-достъпната модификация, налична във версии седан и комби.

Mercedes-Benz C-Class се задвижва от 1,6-литров бензинов двигател с четири цилиндъра. Моторът има турбина и доставя 129 к.с., сочи информацията на Worldcarfans. Това прави новата базова версия с 27 к.с. по-слаба от предишния най-достъпен модел - C180.

Информация за динамичните характеристики на Mercedes-Benz C160 към момента не е налична, но става ясно, че моделът не е достъпен с автоматичната трансмисия 7G-TRONIC PLUS. Той ще се предлага единствено с ръчна кутия с 6 степени.

Продажбите на Mercedes-Benz C160 стартират в края на тази седмица. Цените в Германия започват от 31 683 евро за седана и от 33 349 евро за комбито.

По-късно тази година новото поколение C-Class трябва да получи и допълнителни версии - купе, кабриолет и вероятно купе с четири врати. Предстои да разберем дали новият мотор ще се предлага и при тях.

Още за новото поколение C-Class четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още