IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda и Toyota ще обменят технологии

Двете компании подготвят споразумение за широко сътрудничество

12:48 | 12.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Серийният водороден автомобил на Toyota - <strong><a href="http://automedia.investor.bg/news/index.php?tag=Toyota%20Mirai">Mirai</a></strong>.<em> Снимка: Toyota&nbsp; </em></p>

Серийният водороден автомобил на Toyota - Mirai. Снимка: Toyota 

Японските производители Mazda и Toyota подготвят споразумение за широко сътрудничество, включващо обмяна на двигатели. Това съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на анонимни източници от двете компании.

Според информацията Mazda и Toyota ще обединят усилия и средства за разработването на нови двигатели, предназначени за напълно нова гама екологични автомобили.

Като част от споразумението Mazda ще получи достъп до водородната технология на Toyota, както и до хибридните plug-in двигатели на най-големия производител. От своя страна Mazda ще предостави совите бензинови и дизелови двигатели от семейство SkyActiv.

Посочва се, че Mazda е стартирала собствена разработка на подобни технологии, но в крайна сметка е предпочела да обедини усиля с Toyota.

Двете японски компании отказват коментар, но въпреки това се очаква споразумението да бъде анонсирано съвсем скоро, твърди Ройтерс.

Toyota вече сключи подобно споразумение за сътрудничество с BMW, което предвижда разработване на нови екологични двигатели, хибридни и водородни технологии, платформа за спортна кола и др.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още