IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jeep превръща Grand Cherokee в суперавтомобил

Версията Trackhawk с двигател Hellcat ще развива 100 км/час за 3 секунди

18:19 | 19.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Настоящата върхова модификация на Grand Cherokee - SRT. Снимка:&nbsp; Jeep </em></p>

Настоящата върхова модификация на Grand Cherokee - SRT. Снимка:  Jeep

В Jeep подготвят нова версия на кросовъра Grand Cherokee, която ще може да се мери с расовите суперколи. Въпросният модел ще носи името Trackhawk и ще използва двигател Hellcat с мощност от 707 к.с.

Информацията разпространи изданието Motor Authority, чийто източник е потвърдил, че в момента моделът носи кодовото име Project K и вече е одобрен за серийно производство.

За Jeep Grand Cherokee Trackhawk е предвиден моторът HEMI V8 с обем 6,2 литра. Той използва система за принудително пълнене, благодарение на която развива 707 к.с. и 880 Нм. Същият двигател използват Dodge Charger и Challenger SRT Hellcat.

Спортният кросовър ще има доработена система за задвижване на четирите колела, както и напълно различни окачване, управление и спирачки.

Посочва се, че ускорението му от място до 60 мили в час (96,5 км/час) ще отнема по-малко 3 секунди. Максималната скорост е дори по-впечатляваща - над 320 км/час.

За да добиете по-ясна представа за показателите на американския кросовър, ще припомним, че върховата модификация на Porsche Cayenne - Turbo S, развива 60 мили в час за 3,8 секунди и развива 284 км/час.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk трябва да бъде представен след около година и да се появи на пазара най-късно през 2017 г.

Още новини с автомобилна тематика вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още