IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault-Nissan закова 250 хил. продажби на електрически коли

Юбилейният модел е Renault Zoe, докато основен двигател на постижението е Nissan Leaf

09:35 | 03.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Renault Zoe. Снимка: Renault</em></p>

Renault Zoe. Снимка: Renault

С 250 000 продажби на електрически превозни се похвали алиансът Renault-Nissan. Производителят постига този резултат едва 4,5 години след пазарната премиера на първия си електрически автомобил.

Юбилейният модел е Renault Zoe, закупен от компютърен инженер от Бордо, Франция. Мъжът се е възползвал от програма на местното правителство, чрез която е бракувал 21-годишната си дизелова кола, получавайки 10 000 евро отстъпка от цената на електрическото возило.

Основен двигател на постижението обаче е моделът на Nissan - Leaf, който е и най-добре продаваното електрическо превозно средство в Европа. От този модел са реализирани общо 180 000 екземпляра на световните пазари. Втори по популярност е Renault Zoe, на който се дължат около 60 000 от световните продажби на компанията. В гамата от електрически коли на Nissan присъства и ванът e-NV200, докато френската марка предлага моделите Kangoo Z.E, SM3 Z.E. и Twizy.

Междувременно алиансът Renault-Nissan съобщи, че отчита увеличение при продажбата на електрически коли за периода януари - май 2015 година. На световните пазари производителят е пласирал 31 600 електрически автомобила, или с 15% повече от същия период на миналата година.

Още за електрическите автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още