IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към всъдеходното Bentley

Макет на Bentayga показва как ще изглежда моделът

18:29 | 12.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Сarnewschina</em></p>

Снимка: Сarnewschina

Снимки с ниска резолюция на бъдещия Bentley Bentayga разкри изданието Сarnewschina. Това е само макет в умален мащаб, но според информацията той разкрива финалният екстериорен дизайн на първия проходим автомобил в историята на британската луксозна марка.

Машината е в мащаб 1:18, като демонстрира еволюционен дизайн в сравнение с концепцията EXP 9 F, показана преди три години в Женева. Все пак формите са типични за марката, като се виждат обичайните двойни челни светлини и стопове в стила на модела Flying Spur.

Прави впечатление и наличието на богато количество хромирани елементи, включително около фаровете, остъклението, броните, праговете и покрива. Виждат се също така голям стъклен покрив, вентилирани предни калници и отделни задни кресла.

По отношение на техническите характеристики бе съобщено, че Bentayga използва базата на новото поколение Audi Q7, но разполага с индивидуални окачване, кормилна система и настройки.

Под капака на първата проходима машина на Bentley вероятно ще бъде поставен новият W12 агрегат с би-турбо и обем 6,0 литра. Той генерира 608 к.с. и 900 Нм. Ще се предлагат и по-малки мотори, включително бензинов V8 би-турбо и вероятно дизелова и хибридна модификации.

Официалната премиера на серийната версия на Bentley Bentayga ще се състои след месец във Франкфурт. Продажбите трябва да стартират през 2016 година, а версията хибрид да бъде налична около година след това.

Производството на Bentley Bentayga ще се осъществява в завода в Крю, Великобритания, където за целта са инвестирани 800 млн. лири.

Припомняме, че за първи път Bentley показа концепция на модела през 2012 година в Женева. Тя обаче предизвика противоречиви реакции, което накара производителите да върнат модела обратно на чертожната дъска.

Още снимки на екстериора и интериора на Bentayga вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още