IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите коли в Германия харчат с 42% над обявеното

Правителството умишлено спестявало данъци на местните производители

17:48 | 11.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Поредната глава от скандала с манипулиране на резултатите за вредните емисии и разхода на гориво, обявени от производителите, набира сила в Германия. Този път тя е със сериозен финансов отенък, съобщава Spiegel.

Една от най-големите „зелени” организации в страната - Deutsche Umwelthilfe (DUH), обвини правителството и най-вече министерството на транспорта на Германия в умишлено укриване на реалните резултати за вредните емисии (СО2) и разхода на гориво на новите автомобили.

Според DUH по този начин в хазната на Германия влизат много по-малки суми, тъй като данъците са обвързани именно с тези два показателя. Организацията предлага изследвания от свои тестове на 10-те най-добре продавани модела в страната, при които се откриват сериозни разлики между обявения от производителите разход и този в реални условия.

Средната разлика за Германия е 42%. За сравнение подобно изследване е направено и на 10 от най-добре продаваните коли в САЩ, където средното отклонение е едва 3,0%.

Моделите с най-голяма разлика в разхода на гориво вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 2
jikev
преди 8 години
Евро колите им дали 4л, а горят 6/100. Ето ти 40-50% повече.САЩ кола под 10л/100км няма! Разминавали се само 3% с обявеното...Но наблягат на това че европейцете сме лъжци, и замърсители големи, въпреки очевадно различната истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
FNM
преди 8 години
А, добро утро немски лъжци. Особено изобретателни в това отношение са от BMW.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още