IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моделите на Opel ще показват реален разход на гориво

Марката е първата, която въвежда тестовия цикъл WLTP

11:57 | 01.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новата Astra. Снимка: Opel</p>

Новата Astra. Снимка: Opel

Германският автомобилен производител Opel изпреварва очакваните през 2017 г. нови регулации за разхода на гориво на автомобилите в Европа, като доброволно ще изнася данни по цикъла WLTP. Той отразява много по-реални данни за потреблението на автомобилите, сочи официалното съобщение от Opel.

Първият такъв модел на Opel ще бъде новата Astra. От юни 2016 година за автомобила ще бъдат предоставяни както данни по използвания в момента NEDC, така и по новия цикъл за измерване WLTP. Данните определени на базата на новия тестови цикъл ще бъдат публикувани и за други модели по-късно през тази година.

В съответствие с плановете на ЕС, новият и по-реален стандарт "Световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили" (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure, WLTP) ще бъде въведен официално през 2017 година.

Германската компания взима превантивни марки и по отношение на емисиите на NOx при дизеловите си автомобили, като целта е доброволна и ранна междинна крачка към така наречения цикъл RDE (базиран е на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя), който влиза в действие от септември 2017 година.

За целта от август тази година Opel ще интегрира подобрени SCR дизелови устройства в новите си автомобили. Стратегията предвижда към 2018 година SCR катализаторите да бъдат въведени в целия дизелов парк на марката.

Още за цикъла WLTP вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Toranaga
преди 8 години
е време му беше :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още