IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mustang - новата любима спорна кола на германците

Американската икона реализира повече продажби от Audi TT и Porsche 911

19:10 | 12.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Ford Mustang се очертава като новата любима спортна кола на германците. Американският автомобил реализира 780 продажби на най-големия европейски пазар през месец март, което е по-добър резултат от този на лидерите в сегмента Audi TT и Porsche 911.

Да биеш германците на собствената им територия не е лека задача. Mustang обаче е успял да направи именно това. Резултат му на немския пазар през месеца е по-добър от постиженията на Audi TT, BMW Z4, Jaguar F-Type, Mercedes-Benz SLK, Mercedes AMG GT, Porsche Boxster/Cayman, Porsche 911, съобщават от Ford.

Производителят се надява тенденцията да се запази и европейските продажби на Mustang да достигат нивата в САЩ. През март оттатък океана са продадени 12 563 бройки от модела.

Въпреки че Mustang излезе начело в Германия през март, резултатът му за първите 3 месеца на 2016 година е по-слаб от този на Audi TT. Германската кола има 2299 продажби, докато при Mustang те са 1823. Третата позиция е за Porsche 911 с 1811 реализации.

Подробности за Ford Mustang вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още