IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jaguar се отказва от комбитата

Британците няма да правят повече такива модели. Не се търсели

11:25 | 23.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	XF Sportbrake.<em> Снимка: Jaguar </em></p>

XF Sportbrake. Снимка: Jaguar

Ако искате луксозно комби, не го търсете при Jaguar. Британската компания обяви, че няма да създава нови такива модели. Причината е слабият клиентски интерес на ключовите пазари.

Jaguar XF Sportbrake може да бъде определен като един от най-добре изглеждащите автомобили в сегмента. Но той е и последното комби на марката. Причината е "масовото свиване" на пазара на такива автомобили, разкри главният дизайнер на марката Иън Калъм пред Automotive News.

Той пояси, че големите комбита са популярни най-вече в Германия. А германците предпочитат моделите на производители като Audi, BMW и Mercedes. За решението на марката роля е изиграло и слабото търсене на такива автомобили на пазарите на САЩ и Китай, които са най-големи като обем.

Jaguar обаче няма намерение да се отрича от практичните автомобили. Компанията просто ще се насочи към кросовърите, чието търсене расте на всички пазари. Първият й такъв модел - F-Pace, вече бе представен и съвсем скоро ще го видим на пътя.

Повече за кросовъра Jaguar F-Pace вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още