IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infiniti разкри революционния си двигател

Новият бензинов мотор на марката е разработван повече от 20 години

15:20 | 15.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Infiniti</em></p>

Снимка: Infiniti

Infiniti публикува снимки и съобщи първа официална информация за новия си бензинов двигател с променлива степен на сгъстяване, който самият производител определя като "революционен". За направата на подобен мотор бе съобщено още през юли, а официалната му премиера е планирана за края на септември, когато стартира автосалонът в Париж.

От Infiniti твърдят, че създаването на новия четирицилиндров бензинов двигател VC-T с турбокомпресор е отнело повече от 20 години. Резултът от този труд обаче представлява революционна следваща стъпка в оптимизирането на икономичността на моторите с вътрешно горене. Самият агрегат е с 27% по-ефективен от 3,5-литровия бензинов V6, който досега се използваше от моделите на марката. В същото време неговото производство ще бъде по-евтино от това на сегашните турбодизели.

"Технологията VC-T трябва да отвори нова глава в историята на двигателя с вътрешно горене. При нея агрегатите вече не са ограничени от фиксирана степен на сгъстяване. Гениалността на технологията VC-T се състои във възможността да се трансформира сама и плавно да увеличава или намалява височината, която достигат буталата. В резултат работният обем на двигателя се променя и степента на сгъстяване може да варира между 8:1 (за висока динамика) и 14:1 (за висока икономичност). Усъвършенстваната логика за управление на двигателя автоматично прилага оптималната степен в зависимост от условията на шофиране", съобщават от компанията.

Освен това новата технология VC-T трябва да предостави и други ползи за клиента, включително значително намален разход на гориво и емисии, силно намален шум и ниво на вибрации. Самият двигател също така е по-лек и по-компактен в сравнение със стандартните мотори.

Очаква се двигателят VC-T да дебютира през 2017 г. при новото поколение на кросовъра QX50. В момента моделът преминава последните си тестове, като на външен вид той се приближава до концепта QX Sport Inspiration.

Още технологии - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още