IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокатът на Гон се надява на скорошно освобождаване

​Хиронака е предложил „допълнителни методи", за да се контролира клиентът му в случай на пускане под гаранция

17:23 | 04.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Адвокатът на Карлос Гон Джуничиро&nbsp; Хиронака. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Адвокатът на Карлос Гон Джуничиро  Хиронака. Снимка: Ройтерс

Адвокатът на задържания в Япония автомобилен мениджър Карлос Гон счита за възможно скорошното освобождаване под гаранция на бившия директор на партньорите Renault и Nissan. Той вярва, че Гон може да излезе от затвора в близко бъдеще, казва Юуничиро Хиронака пред репортери.

Хиронака, наричан "оневинителя", след като е спечели много трудни дела, е внесъл в четвъртък молба за освобождаване под гаранция на Гон, която според него е убедителна. 

Той е предложил „допълнителни методи", за да се контролира клиентът му в случай на освобождаване - като видео наблюдение и ограничена комуникация с външния свят. Той подаде искането за пускане под гаранция в четвъртък миналата седмица. Това е третият опит за пускане на Гон под гаранция. Съдът в Токио все още не взел решение по него.

64-годишният Гон, който спаси Nissan от фалит и заедно с Renault и Mitsubishi изкова силен международен автомобилен съюз, бе арестуван в Токио на 19 ноември и по-късно му бе повдигнато обвинение. Прокуратурата го обвинява, че в продължение на години е декларирал ниски доходи в Nissan и е предавал личните си финансови загуби на автомобилния производител.

Бившият мениджър отрича твърденията и гледа на себе си като на жертва на заговор в Nissan. Предишните му молби за пускане под гаранция обаче бяха неуспешни: съдебната власт счита, че има риск Гон да се укрие или да унищожи доказателства. Предварителното задържане има срок до 10 март. След това трябва да започне процес или Гон да бъде освободен.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още