IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Evergrande NEV е започнала търговско производство на електромобили

Звеното на China Evergrande Group е стартирало търговски операции в своя завод в Тиендзин, изграждайки електрическия SUV Hengchi 5, според източници

20:14 | 30.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайският автомобилен концерн China Evergrande New Energy Vehicle Group стартира търговското производство на превозни средства, споделят пред Ройтерс двама източника, запознати с темата.

Масовото производство на електрическите SUV автомобили Hengchi 5 е започнало в завода на концерна в Тиендзин, като се очаква Evergrande NEV да обяви това по време на церемония, която ще се състои през следващите две седмици. 

Звеното на китайската строителна група China Evergrande Group продължава да изпитва затруднения в намирането на външни инвеститори за стимулиране на бизнеса.

В началото на месеца стана ясно, че двата модела, които Evergrande NEV подготвяше за пазара, не са попаднали в списъка на китайското Министерство на индустрията и информационните технологии (MIIT) за одобрение за стартиране на търговско производство. Двата модела представляват изцяло електрически SUV-ове, захранвани чрез батерии, произведени от Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.

Наскоро Evergrande NEV заяви, че е спряла плащането на някои оперативни разходи и посочи, че няколко доставчика са прекратили работата със звеното, предизвиквайки опасения относно старта на масовото производство на електромобили.

Автомобилите, които до момента са изградени от концерна, представляват прототипи и служат за реклама на изложения и за тестове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още