IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini ще компенсира загубените продажби в Русия с търсенето на други пазари

През миналата година марката е продала рекордните 200 автомобила в страната

12:21 | 22.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Италианската марка луксозни спортни автомобили Lamborghini може лесно да компенсира загубените продажби от спирането на бизнеса си в Русия след нахлуването на руските военни сили в Украйна, заяви главният изпълнителен директор на компанията Щефан Винкелман, цитиран от Ройтерс. 

Според него Lamborghini, която е част от Volkswagen Group, е продала рекордните 200 автомобила в Русия през миналата година. Глобалните ѝ продажби също отчитат исторически високо ниво - 8405 броя.

„Автомобилите, които планирахме да произведем за Русия тази година, могат лесно да се продадат и на други пазари“, изтъква Винкелман. „Чакаме да видим как ще се развие ситуацията в Украйна, но ако тя не се промени, няма да имаме проблем да компенсираме продажбите благодарение на силното търсене на нашите автомобили“, добавя той.

Lamborghini планира да започне да предлага хибридни превозни средства от следващата година и да електрифицира цялата си продуктова гама – Huracan, Aventador и Urus – до 2025 г.

Първият изцяло електрически модел на компанията трябва да се появи на пазара през втората половина на десетилетието. Той ще се произвежда в историческата централа на марката близо до Болоня, Северна Италия, добавя Винкелман.

„Тук има място за увеличаване на производството“, посочва ръководителят на бранда, без да споделя конкретна производствена цел.

Концернът ще представи през тази година две нови версии на Huracan и „лифтинг на лицето“ на Urus, шегува се Винкелман.

Lamborghini отчете марж на оперативната си печалба от 20,2% за миналата година, а целта за следващите години е повишена до 22%-25%, добавя главният изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още