IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford може да продаде индийското си звено на Tata Motors

Това ще е поредната крачка на индийската компания в опит да увеличи производството си на електрически превозни средства

17:38 | 30.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Индийският автомобилен концерн Tata Motors подписа споразумение за евентуално закупуване на производствен завод на Ford в западния индийски регион Гуджарат, съобщи Automotive News Europe. Това ще е поредната крачка на компанията в опит да увеличи производството си на електрически превозни средства.

Индийският производител вече доминира зараждащият се пазар на електрически автомобили в страната, който правителството се опитва да разшири, като предлага на компаниите милиарди долари под формата на стимули.

Меморандумът за разбирателство, обявен в понеделник, покрива земята, активите и всички отговарящи на изискванията служители, работещи в звеното в гр. Сананд, Гуджарат. Финансовите подробности около сделката обаче не са обявени.

От Tata посочват, че ще инвестират в нови машини и оборудване в завода чрез звеното си за електрическа мобилност, като очакват заводът да произвежда по 300 хил. единици годишно. Освен това, производството може да бъде увеличено до над 400 хил. единици.

"Нарастващите предпочитания на клиентите към пътнически и електрически превозни средства, произведени от Tata Motors, доведоха до многократен растеж... тази потенциална сделка ще подкрепи разширяването на капацитета", каза Шаилеш Чандра, управляващ директор в Tata Passenger Electric Mobility.

Миналата година Ford реши да прекрати производството си в Индия, където имаше под 2% дял от пазара за пасажерски автомобили и се затрудняваше да запише печалба за повече от две десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още