IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari повиши целта за годишната печалба след двуцифрен ръст на доставките

Компанията очаква коригирана нетна печалба от 1,73 млрд. евро

15:40 | 02.11.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Производителят на луксозни спортни автомобили Ferrari обяви, че повишава прогнозата за целогодишната печалба, след като успя да надмине очакванията на анализаторите със своя отчет за третото тримесечие, подкрепен от двуцифрен ръст при доставките.

Италианската компания обаче изрази по-предпазлива насока по отношение на маржа на печалбата, който в момента се оценява на 35% за 2022 г., което представлява спад спрямо предходната прогноза, съобщава Ройтерс.

Според Ferrari индустриалните разходи и тези за научноизследователска и развойна дейност са се увеличили през последното тримесечие главно поради по-голямата амортизация и ускорената инфлация.

Концернът заяви, че коригираната му печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA) ще нарасне през тази година до над 1,73 млрд. евро спрямо предишната прогноза от 1,7 млрд. евро, представена пред три месеца.

Финансови данни на Ferrari за третото тримесечие на 2022 г. Източник: Ferrari Финансови данни на Ferrari за третото тримесечие на 2022 г. Източник: Ferrari

През третото тримесечие коригираната EBITDA на Ferrari се е повишила със 17% до 435 млн. евро, надхвърляйки очакванията на анализаторите за 418 млн. евро, според проучване на Ройтерс.

Доставките на компанията за тримесечието са нараснали на годишна база с 15,9% до 3188 превозни средства. Индустриалният свободен паричен поток се свива с 10% до 219 млн. евро.

По отношение на продажбите регионът на Европа, Близкия изток и Азия остава водещ за Ferrari с пазарен дял от 40%. Втори е регионът на Южна и Северна Америка с 28,2-процентен дял.

Делът на моделите с двигател с вътрешно горене от общите продажби достига 81% спрямо 19% за хибридните автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 02.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още