IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Фарли: Ford трябва да запази служителите си, разширявайки производството

Компанията се връща към стария модел, когато сама е изграждала голяма част от нужните автомобилни компоненти, изтъква нейният изпълнителен директор

12:00 | 16.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ford Motor Co. ще трябва да стимулира производството на компоненти за електромобили в собствените си фабрики, така че всеки служител да има „своята роля“ в бъдеще, изтъква главният изпълнителен директор на автомобилния производител Джим Фарли, цитиран от Ройтерс.

Електрическите превозни средства ще изискват 40% по-малко труд при сглобяването им спрямо колите с двигатели с вътрешно горене, изтъква Фарли по време на конференция в Детройт.

Фарли заяви пред журналисти, че Ford се "връща... към нашия модел A", когато компанията сама е изграждала много от компонентите за автомобилите в производствения комплекс Rouge в Диърборн, Мичиган.

„Обособяването на вътрешно производство на двигатели за електрически превозни средства, на батерии и други компоненти е необходимо, за да се запазят работните места и да бъдем конкурентоспособни“, добавя Фарли.

Tesla Inc., лидер при продажбите на електрически превозни средства в САЩ, сама изгражда голяма част от хардуера за своите електрически превозни средства, включително батериите. Маржовете на печалбата на Tesla сега превъзхождат тези на Ford и на много други традиционни автомобилни производители.

„Искаме да бъдем номер едно“, подчертава Фарли.

Ford започна изграждането на комплекс за производство на електрически превозни средства в Тенеси, наречен Blue Oval City. В тази връзка Фарли заяви, че "ще бъде щастлив", ако работниците, наети там, решат да се присъединят към синдикат. Но това решение зависи само от работниците.

Местните съперници на Ford - General Motors Co. и Stellantis NV, планират да започнат преговори с работническата организация United Auto Workers (UAW) през следващата година. Промените, предизвикани от електрификацията, ще бъдат в центъра на фокуса на дискусиите. Президентът на UAW, Рей Къри, каза, че иска работниците в новите съоръжения в САЩ, включително тези в съвместните предприятия за производство на батерии, да бъдат организирани без процес на тайно гласуване.

„Преговорите през следващата година ще бъдат изключително важни за всички заинтересовани страни“, подчертава Фарли.

Той привлече редица ръководители извън автомобилната индустрия, за да ръководят стремежите на Ford към пълна електрификация, подкрепена от софтуерни решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още