IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съюз между Renault и местен дилър може да докара Alpine до САЩ

Няма да е лесно, тъй като френската група трябва да започне „от нулата“ на американския пазар, признава ръководителят ѝ Лука де Мео

13:56 | 16.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Renault SA може да се обедини с американския дилър AutoNation Inc., за да продава в САЩ моделите от марката Alpine - част от плана за възраждане на емблематичните спортни автомобили, чиито продажби са ограничени до едва няколко хиляди броя, съобщава Bloomberg.

Френският автопроизводител преследва и някои други възможности за Alpine по отношение на Северна Америка, заяви главният изпълнителен директор Лука де Мео в четвъртък. Renault обнови външния вид на Alpine, която беше „съживена“ през 2017 г. и сега произвежда само модела A110, един от стълбовете на новата стратегия за марката.

„Не е лесно, защото не присъстваме в САЩ и трябва да започнем от нулата“, признава Де Мео в кулоарите на представянето на финансовия отчет на Renault. Работата с AutoNation, ръководена от бившия главен изпълнителен директор на Fiat Chrysler Майк Менли, може да приеме формата на партньорство, което надхвърля предлагането на автомобили в съответните представителства, изтъква Де Мео.

Renault извършва мащабна ревизия след трудна 2022-ра година, белязана от оттеглянето на компанията от руския пазар и преговорите с Nissan относно ребалансирането на техния алианс.

Френската група планира да раздели бизнеса си на пет отделни звена, обхващащи електрическите коли, автомобилните с двигатели с вътрешно горене и хибридите, технологиите, свързани със задвижването и рециклирането, Alpine и отдела за финансови услуги.

Трудно постигнатото споразумение с Nissan разчиства пътя на Renault да работи с нови партньори, включително с Zhejiang Geely Holding Group Co. и Qualcomm Inc.

Компанията „няма да спре дотук“ по отношение на партньорствата, заяви Де Мео по-рано по време на разговор с анализатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 16.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още