IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартът на производството в новия завод на Tesla в Мексико може да се забави до 2027 г.

Редица китайски партньори на завода са предупредени да забавят темпа на изграждане на свързани с фабриката съоръжения

11:56 | 07.09.23 г. 4
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Tesla Inc. планира да стартира търговско производство в своята нова фабрика в Мексико през 2026 или 2027 г., съобщава мексиканският ежедневник Reforma, позовавайки се на източници, запознати с плановете на американския производител на електромобили.

Според статията редица китайски компании може да отложат плановете си за стартиране на подобна производствена дейност в близост до проектното съоръжение на Tesla, предвидено за строеж в северния щат Нуево Леон, след като са научили, че търговската работа ще започне със закъснение спрямо първоначалните планове на концерна.

„Преди два или три месеца се работеше ускорено, имаше силен натиск да намерим точната локация. Но един месец по-късно ни казаха да изчакаме“, споделя източникът пред Reforma.

Няколко други източника по-рано споделиха пред Ройтерс, че Tesla планира да започне производство в Мексико през 2025 г.

Компанията не e отговориla на молбата за коментар от страна на медията.

Tesla обяви плановете си за строеж на фабрика в Мексико през март , но все още не е разкрила публично начална дата за строителство или производство.

Министърът на икономиката на Нуево Леон, Иван Ривас, отказа да коментира графика на Tesla, като заяви, че това е въпрос, който компанията трябва да разгледа.

Reforma също съобщи, че графикът, предоставен от датската инженерна консултантска компания Ramboll, като се вземе предвид процесът на издаване на разрешителни, предполага, че обектът ще бъде готов за производство едва през 2027 г.

През юни Еухенио Грандио, участващ в надзора на плана за изграждане на фабриката на Tesla, която ще произвежда електрически превозни средства от следващо поколение, посочи, че главният изпълнителен директор Илон Мъск иска да работи с местни компании.

„Ще има много възможности за компаниите от цял ​​свят, които идват в Мексико, присъединяват се към нас и създават таланти, които биха могли да извършват нововъведения вътрешно, за да ни помогнат да продължим да растем“, заяви Грандио.

Решението на Tesla да построи съоръжение в Мексико се разглежда като част от т. нар. тенденция на ниършоринг, при която компаниите се стремят да бъдат по-близо до потребителите на родния си пазар (в случая САЩ) и да избегнат проблемите с веригата на доставки, с които се сблъскаха по отношение на международния транспорт по време на пандемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 5
zelka007
преди 7 месеца
До: andy ... не се сдържа , иде ти изотвътре да споделяш по тънката част ... :))) ... но по еднополовите , да уточним , да не вземе да се обидиш , ако е за хетеро ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
andy
преди 7 месеца
До: zelka007 А за ваденето, ще извикам няколко фашистки алабалъка да използвам разширените им дупки!!! ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 7 месеца
До: andy ... ще командироват няколко възрожденски философа , да коват с кpaтуните си ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
andy
преди 7 месеца
И ся с какво ще коват пирони следващите 3 години?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още