IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката пикапи Ram предлага решение на проблема с пробега с електрическия Ramcharger

Новият пикап разполага с батерия и бензинов генератор, които заедно могат да осигурят пробег от над 1000 км с едно зареждане

11:55 | 07.11.23 г. 5
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Дъщерното дружество на Stellantis NV Ram, което е изцяло фокусирано върху сегмента на пикапите и изостава значително в прехода към електрически превозни средства от своите конкуренти, предлага решение на тревогата сред потребителите относно пробега. Марката представи захранван с батерии пикап с вграден бензинов генератор за увеличение на пробега, съобщава Bloomberg.

Ramcharger, който трябва да се появи на пазара в края на 2024 г. — е електрическо решение за феновете на пикапите, които се притесняват, че ще останат без енергия, докато теглят лодка или ремарке, особено в студените зимни дни, когато енергийните показатели на батерията са понижени.

Компанията настоява, че превозното средство не е хибрид, тъй като трилитровият двигател с вътрешно горене се използва за презареждане на литиево-йонната батерия, но не и директно за задвижване на колелата.

Когато генераторът се включи, пробегът на Ramcharger се увеличава от 230 км до над 1000 км. Това е значително повече, отколкото могат да предложат например Chevrolet Silverado на General Motors Co. или 150 Lightning на Ford Motor Co.

Пробегът на Ramcharger е почти двойно по-голям и от този на Ram Revolution, който също трябва да излезе в края на следващата година.

Двата електрически пикапа Ram са част от стратегията на Stellantis да напредне спрямо конкуренцията в сегмента.

„Закъсняха, но не мисля, че всъщност има толкова голямо значение“, коментира Сам Абуелсамид, анализатор на Guidehouse Insights. Ramcharger „всъщност е добро решение за много клиенти. Не е за всеки, но не е и електрическо превозно средство с батерии“, добавя той.

Тим Кунискис, който пое поста главен изпълнителен директор на Ram през юли и също така оглавява марката Dodge, трябва да продаде много електрически пикапи Ram - повече от 20% от микса - за да отговори на по-строгите стандарти за емисии през следващите години. Електрическите автомобили съставляват едва около 8% от продажбите на автомобили в САЩ днес, изтъква той по време на презентация миналата седмица.

„Това ще се ускори, когато всичко си дойде на мястото и всички превозни средства са налични, както и инфраструктурата“, добавя Кунискис.

Ramcharger е преходно превозно средство за лоялни купувачи на Ram, които са свикнали с пикапи с бензиново задвижване и изпитват колебания относно електрическите пикапи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 07.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
ggmahlrmqa
преди 5 месеца
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------> http://gg.gg/ketobg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
cyclop
преди 5 месеца
"пробегът на Ramcharger се увеличава от 230 км" - това сериозно са го пуснали на пазара ли? С 200 км пробег? Пикап???? Абе що не му пробиете пода и да се тика с крака? Какви са тия флинтстоунмобили? А, забравих - не може, щото тежи 4 тона
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
cyclop
преди 5 месеца
Марката представи захранван с батерии пикап с вграден бензинов генератор за увеличение на пробега - имам една идея - ако свържат директно двигателя от бензиновия генератор да задвижва колелата - да махнем посредника, един вид - може да се получи съвсем читава кола. И ще свали някой друг тон тегло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
evlogi
преди 5 месеца
Ей на тва му се вика тъ.потия...Идеята явно е да не изтърват мангизите от субсидиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
Tikva007
преди 5 месеца
Или както народният фолклор казва: *Болен здрав носи*. Вече няма съмнение, че *зеленият преход* се предвожда от завършени оллиггоффрени, чиято цел е да докарат човечеството до своето състояние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още