IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford предприема продуктова експанзия

Компанията форсира производството си и планира премиерите на 15 нови модела в следващите 5 години

13:57 | 22.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-size: 12px;">В следващите пет години Ford ще пусне на европейския пазар 15 нови модела.</span><em>&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

В следващите пет години Ford ще пусне на европейския пазар 15 нови модела. Снимка: Ройтерс

Заради възродените продажби на родния си американски пазар автоконцернът Ford подкарва производството си на пета скорост и съкращава отново през тази година 14-дневната работна ваканция през лятото. 

Производството в 20 завода на концерна ще бъде прекратено само за една седмица, обяви в сряда вторият най-голям автомобилен производител на САЩ. По този начин ще бъдат произведени с до 40 000 превозни средства повече. 

В следващите пет години Ford ще пусне на европейския пазар 15 нови модела, съобщи освен това един от шефовете на американския концерн - Стивън Одел, пред британското издание Autocar. 

По думите на Одел повечето от новите модели ще бъдат оборудвани с двигатели, произведени във Великобритания, което се превръща в тенденция за Ford. Според предварителните очаквания в следващите няколко години една трета от двигателите на Ford ще бъдат асемблирани в Европа. Очаква се още, в идните месеци Ford да инвестира огромна сума в разработката на нови технологии и наемането на висококвалифицирани инженери.

По-късно през годината на европейския пазар ще започнат продажбите на компактния кросовър Ford EcoSport. Всъдеходът е построен на базата на Fiesta и ще се предлага с 1.0-литров турбо мотор от екологичното семейство EcoBoost. Агрегатът развива Компанията форсира производството си и планира премиерите на 15 нови модела в следващите 5 години125 к.с. и ще се предлага редом с по-големия 1.5-литров бензинов двигател с мощност 110 к.с. Гамата ще включва и дизелов мотор – 1.6 литра и мощност от 90 к.с.

От Ford разглеждат и възможността за пускане на серийна версия на седана Escort, който бе показан на изложението в Шанхай през април. Ако бъде взето подобно решение, продажбите на модела в Европа и Азия ще стартират едновременно.

Още в началото на 2014 г. американският производител ще започне и доставките за Европа на кросовъра Edge, както и на спортното купе Mustang. 

За първите четири месеца на текущата година концернът е продал с почти 13% повече коли и пикапи спрямо същия период на предишната година. Същевременно целият американски автомобилен пазар е нараснал със 7 на сто. 

Приходите на компанията за първото тримесечие възлизат на 33,9 млрд. долара спрямо 30,5 млрд. долара година по-рано. Продажбите надхвърлят очакваните от анализаторите 33,6 млрд. долара.

Още новини за Ford четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още