IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ съдят Ford заради EcoBoost

Според собственици 3,6-литровият V6 двигател внезапно започва да вибрира и да губи мощност при ускорение

12:59 | 18.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Собственици на автомобили Ford от щата Охайо заведоха иск срещу концерна. Те се оплакват от проблеми с 3,5-литровите двигатели от семейството EcoBoost, които се поставят на моделите Ford Taurus SHO и F-150.

Fox News цитира собственици на засегнатите автомобили, които твърдят, че моторите внезапно започват да вибрират и да се тресат, както и да губят мощност при ускорение. Затова те са се обърнали към националната администрация за безопасност на движението в страната (NHTSA).

В подадените от недоволните клиенти документи се казва, че Ford предварително е знаел за проблемите с този тип двигатели и дори е уведомил своите дилъри за тях. От концерна категорично отказват да коментират случилото се, но твърдят, че не знаят нищо за подаден иск. От своя страна NHTSA все още не е започнала разследване, което би довело до евентуална сервизна акция на автомобилите с такъв двигател.

Моторите EcoBoost, снабдени с турбо-компресор и директно впръскване на горивото, се произвеждат от 2009 г. Вариантът с 6 цилиндъра се поставя на моделите Flex, Taurus SHO, F-150, Explorer Sport, а също така и на Lincoln MKT и MKS. По данни на USA Today, общо са били продадени около 700 000 автомобили с двигатели EcoBoost V6, като 400 000 от тях са пикапи F-150.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още