IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизелов SEAT ще конкурира хибридите

Модификацията Leon Ecomotive харчи едва 3,2 л/100 км

13:44 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SEAT</em></p>

Снимка: SEAT

Испанският SEAT пусна на пазара най-икономичния си модел – модификация на хечбека Leon, носеща названието Ecomotive. Тя харчи средно по 3,2 л/100 км и ще трябва да се пребори с хибридните модели, предлагани от други производители.

От компанията съобщиха, че моделът разчита на 1,6-литров дизелов мотор TDI и 6-степенна механична скоростна кутия. Мощността на агрегата е 110 к.с, а максималният въртящ момент е равен на 250 Нм. Освен че харчи едва 3,2 л/100 км, „испанецът” е и много екологичен – нивото на вредни емисии СО2 при него е 85 г/км.

За икономията на гориво сериозна роля играят системата Stop&Start, системата за рекуперация на енергия при спиране, гумите с ниско съпротивление при търкаляне, специалните аеродинамични елементи, поставени под пода на машината, задният спойлер и сниженото с няколко милиметра окачване.

На пазара в Европа SEAT Leon Ecomotive ще се предлага на цена от 22 700 евро. В базовото оборудване на модела са включени 16-цолови джанти от лека сплав, следящи кривата на завоя фарове, круз-контрол, климатик, кожен салон и др.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още