IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes показа новия S 65 AMG

Върховата лимузина ще започва от 230 000 евро

15:42 | 08.11.13 г.
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz официално представи най-мощната версия на седана S-Class от ново поколение - S 65 AMG. Тя разчита на 6.0 литров би-турбо бензинов V12 двигател, чиято мощност е 630 к.с, а въртящият момент – 1000 Нм. Това е с 45 к.с. и 100 Нм повече в сравнение с версията S 63 AMG.

Моторът е съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, която има 3 режима на работа – икономичен, спортен и ръчен. Агрегатът позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Разходът на гориво при модела е 11.9 л/100 км, което е с 2.4 л по-малко от предшественика му. От Mercedes-Benz твърдят, че това е най-икономичният седан с двигател V12 в света. Моторът отговаря на стандарта Euro 6, който ще бъде въведен от 2015 г.

Ателието AMG е подготвило спортни настройки за адаптивното окачване Magic Body Control. С помощта на стереоскопична камера то проследява качеството на платното на движение и в зависимост от него променя твърдостта си. Седанът разполага с 20-цолови джанти с гуми 255/40 отпреда и 285/35 отзад.

Освен това при този моде може да бъдепроменяно натоварването върху електромеханичния усилвател на кормилото. Това става в зависимост от избрания режим на работа на окачването. Така например, при активиране на спортен режим воланът се натоварва повече и обезпечава по-бърза обратна връзка с колелата.

В станадратното оборудване на модела влиза система за стабилизация с допълнителна функция за помощ при завиване. При преминаване на вираж с висока скорост електрониката самостоятелно забавя вътрешното задно колело, което позволява да се избегне евентуално недозавиване. Като допълнителна опция се предлагат спирачни керамични механизми, които са с 20 процента по-леки от стандартните.

Официалният дебют на модела ще бъде на автосалоните в Токио и в Лос Анджелис в края на месеца. На пазара S 65 AMG ще излезе през март догодина, като цената му в Германия ще стартира от 232 050 евро.

Всички снимки на колата разгледайте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още