IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan GT-R Nismo излезе на сцената

Най-мощната версия на модела разполага с 600 к.с. и вероятно ще струва под 200 000 долара

13:12 | 19.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Японската компания Nissan представи най-силната серийна версия на своя спортен флагман GT-R. Тя е дело на спортното подразделение Nismo и разполага с увеличена мощност, подобрена аеродинамика и преработено шаси.

Що се отнася до мощността, при GT-R Nismo тя достига 600 к.с. и 652 Нм. Двигателят е същият - 3,8-литров би-турбо V6, но разполага с оптимизирани всмукателна и изпускателна системи, както и с по-големи турбини, които са заети от GT3 версията на колата. От съобщението на Nissan става ясно, че е било възможно мощността да бъде дори по-висока, но това не е направено, тъй като е имало риск трансмисията да не издържи.

При Nissan GT-R Nismo джантите имат размер 20 инча, а гумите са Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST (255/40RF отпред и 285/35 ZRF отзад), като доставят по-добро сцепление от тези, с които се оборудват стандартните версии на GT-R. Окачването разчита на амортисьори Bilstein, като предлага на водача три режима - Comfort, Normal и R, последният от които е преназначен за пистово каране.

Колата може да бъде оборудвана и с допълнителен спортен пакет - Track Pack, който включва аеродинамични елементи по купето, изградени от въглеродни влакна. Въпросните елементи снижават общата маса на колата с почти 65 килограма. Пакетът включва също така регулируеми амортисьори Öhlins, различни пружини и още по-добра спирачна система.

Nissan GT-R Nismo, оборудван с Track Pack, е регистрирал върховото време от 7:08.69 мин при бърза обиколка на Северната дъга на немската писта Нюрбургринг. Постижението е записано на 30 септември, а зад волана е бил Михаел Крум, бивш шампион във FIA GT1.

Цените на модела все още не са обявени, но спекулациите сочат, че GT-R Nismo с Track Pack ще струва под 200 000 долара. Продажбите на модела ще стартират най-напред в Япония - през февруари 2014 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още