IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru WRX пристигна в Лос Анджелис

Моделът разчита на 2.0-литров двигател с 268 к.с.

14:21 | 21.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Subaru </em></p>

Снимка: Subaru

След серия от шпионски снимки и тийзър изображения, японската компания Subaru разкри новия WRX. Моделът бе представен на сцената на автосалона в Лос Анджелис, като ще стъпи на пазарите през следващата година.

Новият Subaru WRX е заложил на доста елементи от дизайна на концепцията WRX, с която бе загатнат преди време. За разлика от нея обаче серийният модел демонстрира по-умерена визия, напомняща силно на стандартната Impreza. Все пак японците са се погрижили да оборудват колата с всички задължителни за модела елементи - отвори за въздух в предния капак и калниците, заден дифузьор, спойлери, изпускателна система с четири крайни тръби, големи джанти и др.

Салонът също е почти аналогичен с този на Impreza, но предлага спортни седалки, спортен волан, нови прибори, алуминиеви педали и 4.3-инчов дисплей. Самото табло пък е изградено от по-качествени, меки на допир материали.

Задвижването е поверено на 2.0-литров боксер, който разполага със система за директно впръскване на горивото и турбина, като доставя незначително по-висока мощност от своя предшественик - 268 к.с. и 350 Нм. Агрегатът работи с 6-степенна ръчна скоростна кутия или с новата трансмисия Sport Lineartronic CVT. При версиите с ръчна скоростна кутия задвижването към четирите колела е в съотношение 50:50, а при тези с автоматична - в съотношение 45:55 в ползва за задния мост.

Динамичните показатели сочат, че моделите с ръчна скоростна кутия ускоряват от място до 60 мили в час за 5.4 секунди, докато при тези със CVT дисциплината се извършва със секунда по-бавно. Разходът на гориво в града е около 12 л/100 км, а този извън него - около 9 л/100 км.

Моделът има ново шаси, изградено от стомана с висока якост на опън, като е заздравено допълнително със специални елементи на ключови места. Окачването е спортно, а сервоуправлението е електронно, като доставя изключителна обратна връзка, сочи информацията.

Цените на новото Subaru WRX ще бъдат разкрити през следващата година. За тогава е насочен и стартът на продажбите.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още