IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски модел с европейски гени

Новият Chrysler 200, който ще се предлага в Европа като Lancia Flavia, дебютира на изложението в Детройт

13:18 | 13.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chrysler</em></p>

Снимка: Chrysler

Американската марка Chrysler разкри официално новото поколение на модела 200. Луксозният седан със средни размери, който ще се предлага в Европа като Lancia Flavia, ще бъде представен пред публика на стартиращото днес автомобилно изложение в Детройт.

Снимки на колата се появиха за първи път през миналата седмица, а сега от компанията разкарват всички подробности. Сравнен със своя предшественик новият Chrysler 200 се отличава с по-модерен и динамичен външен вид, а в салона му е заложено на материали и системи с върхово качество, става ясно от официалното съобщение до медиите.

Моделът ще дебютира на пазара в САЩ с избор от два задвижващи агрегата, работещи с бензин. Базов е 2,4-литров двигател TigerShark, развиващ 186 к.с. и 234 Нм въртящ момент, а като опция може да бъде поставен 3,6-литров Pentastar V6, доставящ 300 к.с. и 355 Нм.

И двата двигателя работят с 9-степенна автоматична скоростна кутия, предлагаща възможност за ръчна смяна на предавките. Трансмисията разполага с "иновативна система за задвижване на четирите колела", която може автоматично да предава 100% от въртящия момент към предните колела. В оборудването са включени също така електрически сервоусилвател на волана и специален спортен режим.

От Chrysler уточняват, че новият 200 е изграден на същата платформа, която използва Alfa Romeo Giulietta. Очаква се още тази година моделът да пристигне в Европа, където ще се продава под името Lancia Flavia.

Новият Chrysler 200 е американски модел с европейски гени. Той предлага типичното за Европа динамично поведение на пътя, съчетано с американските традиции за лукс и комфорт, казват производителите.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още