IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes показа новия S-Class Coupe

Двувратата лимузина ще бъде представена на изложението в Женева

20:32 | 11.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка</em>: <em>Mercedes</em></p>

Снимка: Mercedes

Само часове след като холандско издание публикува снимки на новия S-Class Coupe, Mercedes-Benz официално представи модела, който ще замени двувратката CL. Дебютът на автомобила пред публика ще се състои на изложението в Женева през март.

Габаритите на S-Class Coupe са дължина от 5027 мм, широчина - 1899 мм, височина - 1411 мм и междуосие - 2945 мм. По този начин новият модел е с 68 мм по-къс, с 288 мм по-широк и с 8 мм по-нисък от CL. Разликата в междуосието е 10 мм в полза на предшественика.

Най-голямото купе на Mercedes-Benz разполага с напълно светодиодни фарове, като срещу доплащане предната оптика на модела може да бъде окомплектована с кристали Swarovski - по 47 във всеки фар. От тях 17 са за дневните светлини, а 30 са завиващи.

Освен това двувратата S-Class e получила активно окачване с функция за наклон на каросерията при завой. Това позволява на купето да влиза във виражите като мотоциклет - с отклонение към вътрешната страна. Електрониката дава възможност да се регулира наклона на каросерията, като максималният ъгъл е 2.5 градуса. Тази система функционира при скорост от 30 до 180 км/ч. Необходимият наклон се определя с помощта на стереокамера, която следи пътя на 15 метра пред автомобила.

Моделът ще се предлага с 4.7-литров бензинов V8 двигател, чиято мощност е 455 к.с., а максималният въртящ момент - 700 Нм. Този двигател ще получи модификацията S500, която в САЩ ще се предлага само със системата за задвижване на четирите колела 4Matic.

Засега от Mercedes-Benz не разкриват други подробности за двигателите на купето, но вече се знае, че модификацията S63 AMG също ще разполага със системата за задвижване на четирите колела 4MATIC още в базовата си версия, докато топ вариантът - S65 AMG, ще се предлага само със задвижване на задните колела.

Всички снимки на колата разгледайте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още