IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot разкри спортния Exalt

Хибридният модел има 340 к.с., представя бъдещ седан

09:38 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Peugeot </em></p>

Снимка: Peugeot

Френската компания Peugeot разкри подробностите за концепцията Exalt, която показа за първи път по-рано тази седмица. Моделът има хибридно задвижване, представя бъдещ седан на марката и ще бъде официално представен на изложението в Пекин.

С концепцията Exalt ние представяме визията си за бъдещ седан, като в същото време отдаваме почит на френските автомобили от 20-те и 30-те години на миналия век, сочи информацията от Peugeot. Моделът е направен от ръчно оформена стомана, която контрастира със специален текстилен материал, носещ името Shark Skin (кожа от акула). От компанията уточняват, че предназначението на този материал не е само естетическо. Той подобрява аеродинамиката и редуцира потреблението на гориво.

Концептуалният Peugeot Exalt има дължина от 4,7 метра и височина от едва 1,31 метра. Общата маса на возилото е 1700 кг. Въпреки максимално снижения покрив, в интериора на колата не е тясно, дори напротив, твърдят производителите. Говорейки за интериора, той демонстрира комбинация от кожа и дърво, а повечето функции са поверени на чувствителни на допир дисплеи.

Що се отнася до задвижване, то е поверено на хибриден агрегат HYbrid4, който осигурява задвижване и към двете оси. Системата съчетава бензиновия 1,6-литров двигател с мощност 270 к.с. и електромотор, който добавя още 70 к.с. Електрическата тяга отговаря за задните колела, а двигателят с вътрешно горене задвижва предните. Трансмисията е автоматична с 6 степени.

Официалното представяне на Peugeot Exalt ще се състои на 20 април в Пекин.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още